Courgette Involtini met Ricotta en Tomatensaus
Ingrediënten
- 4 Alpro® Soya Burgers
- 2 grote groene courgettes
- 250 g ricotta
- 75 g geroosterde pijnboompitten
- 75 g rozijnen
- 125 g rucola
- 6 grote rijpe tomaten
- 2 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie voor bakken en dressing
- Citroenrasp
- Zout en peper naar smaak
- Alpro® Soya Bak & Braad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de tomaten en plaats ze op een bakplaat.
- Voeg de teentjes knoflook toe bovenop de tomaten en leg de takjes tijm eroverheen.
- Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster gedurende 20 minuten in de oven.
- Snijd de courgette in lengteplakken van ongeveer ½ cm dik.
- Bestrijk de plakken lichtjes met olijfolie en grill ze 2 minuten aan elke kant in een grillpan.
- Breng op smaak met zout en peper na het bakken.
- Hak de rucola fijn.
- Meng de ricotta, rozijnen, geroosterde pijnboompitten, een eetlepel olijfolie, citroenrasp en gehakte knoflook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gesneden rucola toe en meng goed.
- Leg een royale lepel van het ricotta-mengsel op een plakje gegrilde courgette en rol deze op tot een involtini.
- Haal de geroosterde tomaten uit de oven en pureer ze met een staafmixer tot een smakelijke saus.
- Bak de Alpro® Soya Burgers in Alpro® Soya Bak & Braad gedurende 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
- Serveer door een lepel tomatensaus op het bord te doen, leg de involtini erbovenop en voeg de halve burgers toe tussen de involtini.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Sugar: 15 g