Courgette Involtini met Ricotta en Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Burgers
  • 2 grote groene courgettes
  • 250 g ricotta
  • 75 g geroosterde pijnboompitten
  • 75 g rozijnen
  • 125 g rucola
  • 6 grote rijpe tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie voor bakken en dressing
  • Citroenrasp
  • Zout en peper naar smaak
  • Alpro® Soya Bak & Braad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de tomaten en plaats ze op een bakplaat.
  • Voeg de teentjes knoflook toe bovenop de tomaten en leg de takjes tijm eroverheen.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster gedurende 20 minuten in de oven.
  • Snijd de courgette in lengteplakken van ongeveer ½ cm dik.
  • Bestrijk de plakken lichtjes met olijfolie en grill ze 2 minuten aan elke kant in een grillpan.
  • Breng op smaak met zout en peper na het bakken.
  • Hak de rucola fijn.
  • Meng de ricotta, rozijnen, geroosterde pijnboompitten, een eetlepel olijfolie, citroenrasp en gehakte knoflook.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gesneden rucola toe en meng goed.
  • Leg een royale lepel van het ricotta-mengsel op een plakje gegrilde courgette en rol deze op tot een involtini.
  • Haal de geroosterde tomaten uit de oven en pureer ze met een staafmixer tot een smakelijke saus.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers in Alpro® Soya Bak & Braad gedurende 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer door een lepel tomatensaus op het bord te doen, leg de involtini erbovenop en voeg de halve burgers toe tussen de involtini.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch