Courgettesoep

Courgettesoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 à 3 courgettes
  • 5 cl olijfolie
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 2 liter water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje selderij
  • Vers gemalen witte peper
  • Zout
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Schil de courgettes en snijd ze in blokjes.
  • Pel de ui en snijd deze klein.
  • Verhit de olie in een grote pan en smoor hierin de courgettes en de ui.
  • Voeg de knoflookteentjes toe en laat ze kort meesmoren.
  • Voeg het water, de tuinkruiden en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 30 minuten op een zacht vuurtje garen.
  • Verwijder de takjes peterselie, basilicum en selderij.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel zout.
  • Klop de slagroom halfstijf.
  • Serveer de soep in diepe borden en garneer met een toef halfstijf geklopte slagroom.
  • Veel kookplezier!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep