Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor de soep:
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 kleine rode ui; fijngesneden
- 3 teentjes knoflook; fijngesneden
- ¼ theelepel gedroogde tijm
- ⅛ theelepel gemalen komijn
- ⅛ theelepel zout
- Rode pepervlokken gebruik er héél weinig van – ik had er teveel ingedaan
- 2 middelgrote courgettes; geschild en grof gehakt
- 7,5 dl groentebouillon
Voor de basilicumroom:
- 3 eetlepel(s) zure room met een laag vetgehalte
- 2 eetlepel(s) verse basilicum; fijngehakt
- 2 theelepel vers citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- zout
Instructies
- Verwarm de olie in een middelgrote pan op een gemiddeld vuur.
- Voeg ui, look, tijm, komijn, zout en wat pepervlokken toe.
- Zet het vuur lager en laat sudderen tot de ui zacht is (ongeveer 8 minuten).
- Voeg de courgettes toe, roer alles goed door elkaar gedurende één minuut.
- Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoog en breng tot aan het kookpunt.
- Zet dan het vuur terug op medium en laat 15-20 minuten sudderen.
- Terwijl de soep aan het koken is, meng je de zure room met de basilicum, het citroensap en een snuifje zout en peper in een klein kommetje.
- Pureer de soep in een blender tot ze fluwelig is.
- Verdeel over 4 kommetjes, laat in ieder kommetje 1 eetlepel basilicumroom glijden en dien op.