Courgettesoep van Hetty van Es

Courgettesoep

Courgettesoep van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 kleine rode ui; fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook; fijngesneden
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • theelepel gemalen komijn
  • theelepel zout
  • Rode pepervlokken gebruik er héél weinig van – ik had er teveel ingedaan
  • 2 middelgrote courgettes; geschild en grof gehakt
  • 7,5 dl groentebouillon

Voor de basilicumroom:

  • 3 eetlepel(s) zure room met een laag vetgehalte
  • 2 eetlepel(s) verse basilicum; fijngehakt
  • 2 theelepel vers citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de olie in een middelgrote pan op een gemiddeld vuur.
  • Voeg ui, look, tijm, komijn, zout en wat pepervlokken toe.
  • Zet het vuur lager en laat sudderen tot de ui zacht is (ongeveer 8 minuten).
  • Voeg de courgettes toe, roer alles goed door elkaar gedurende één minuut.
  • Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoog en breng tot aan het kookpunt.
  • Zet dan het vuur terug op medium en laat 15-20 minuten sudderen.
  • Terwijl de soep aan het koken is, meng je de zure room met de basilicum, het citroensap en een snuifje zout en peper in een klein kommetje.
  • Pureer de soep in een blender tot ze fluwelig is.
  • Verdeel over 4 kommetjes, laat in ieder kommetje 1 eetlepel basilicumroom glijden en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch