Couscous met Feta, Spinazie en Gemengd Fruit

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g gewelde tutti frutti in kleine stukjes
  • 300 g couscous
  • 2 zakken panklare spinazie à 300 g
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
  • 200 g feta verbrokkeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd

Instructies

  • Meng de gewelde tutti frutti in een grote kom door de droge couscous.
  • Schenk er 500 ml kokend water over.
  • Laat de couscous 10 minuten staan tot al het water is opgenomen.
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de gesnipperde sjalotjes 2 minuten zachtjes.
  • Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat deze op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • Ga door tot al het vocht verdampt is.
  • Meng de couscous met de fijngesneden koriander en de helft van de verkruimelde feta.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het couscousmengsel met de spinazie ernaast en strooi de rest van de feta over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze couscous met feta, spinazie en gemengd fruit gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de diverse smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 475 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Marokko
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch