Oosterse Bami
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak eiermie
- 1 bami-groentenpakket
- 250 g bami-vlees gaar en in stukjes gesneden
- 100 g ham in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 theelepels djahe gemberpoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 2 theelepels laos galangal
- 2 theelepels ketoembar gemalen korianderzaad
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gedroogde selderij
- 1 ui in stukjes gesneden
Instructies
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
- Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de djahe, laos, ketoembar en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe.
- Roer goed door.
- Voeg 2 eetlepels zoete ketjap toe, samen met het gare bami-vlees.
- Voeg vervolgens de bami-groenten en daarna de ham toe.
- Voeg beetje bij beetje de gare eiermie toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Voeg op het laatst de gedroogde selderij toe en meng goed.
- Kluts de twee eieren en bak een omelet in een koekenpan.
- Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
- Serveer de bami met zure augurken en/of zure uitjes.