Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 4 eieren
- 1 theelepel gemalen komijn
- 300 g couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes in halve maantjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 bosje munt fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit.
- Plaats de tomaten in een ovenschaal en snijd indien nodig een dun plakje van de onderkant zodat ze stabiel staan.
- Breek boven elke uitgeholde tomaat een ei.
- Bestrooi met gemalen komijn, zout en peper.
- Plaats de bijbehorende kapjes terug op de tomaten.
- Bak de tomaten met het ei in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de courgette in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Meng de couscous met de gebakken courgette, fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de couscous over 4 borden en serveer met een gevulde tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Blijven de tomaten niet staan? Snijd een dun plakje van hun onderzijde.
Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle combinatie van gevulde tomaten en couscous!
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g | Sugar: 5 g