Couscous met Gevulde Tomaten

recept van Catharina48 - 50plusser.nl
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten
  • 4 eieren
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 300 g couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes in halve maantjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 bosje munt fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit.
  • Plaats de tomaten in een ovenschaal en snijd indien nodig een dun plakje van de onderkant zodat ze stabiel staan.
  • Breek boven elke uitgeholde tomaat een ei.
  • Bestrooi met gemalen komijn, zout en peper.
  • Plaats de bijbehorende kapjes terug op de tomaten.
  • Bak de tomaten met het ei in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  • Bak de courgette in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Meng de couscous met de gebakken courgette, fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de couscous over 4 borden en serveer met een gevulde tomaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Blijven de tomaten niet staan? Snijd een dun plakje van hun onderzijde.
Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle combinatie van gevulde tomaten en couscous!

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch