Couscous met Gyros en Abrikozen
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 g gewelde abrikozen met sinaasappelsmaak
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 g panklare wokgroente
- 400 g gyrosvleesreepjes
Instructies
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Snijd de abrikozen in vieren.
- Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de uien, knoflook en wokgroente gedurende 5 minuten.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de gyrosvleesreepjes.
- Meng de abrikozen door de couscous en verdeel het mengsel over vier borden.
- Schep de gebakken groente en gyros eroverheen.
- Serveer direct en geniet van dit smakelijke gerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van de gyros en de zoete accenten van de abrikozen.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g