Couscous Schotel met Kip en Groenten

Couscous Schotel met Kip en Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g couscous 75 g per persoon
  • 150 g sugar snaps schoongemaakt
  • 150 g haricots verts puntjes eraf
  • 150 g wortels in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 3 vleestomaten in blokjes
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • el Baharat kruiden Jonnie Boer
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de sugar snaps, haricots verts, wortels, courgette en vleestomaten toe aan de pan en roerbak alles tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg de Baharat kruiden en zout naar smaak toe en roer goed door.
  • Serveer de groente-kipmix op een bedje van couscous.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Pasta / Rijst
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Notenvrij