Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g couscous 75 g per persoon
- 150 g sugar snaps schoongemaakt
- 150 g haricots verts puntjes eraf
- 150 g wortels in plakjes
- 1 courgette in blokjes
- 3 vleestomaten in blokjes
- 400 g kipfilet in blokjes
- 1½ el Baharat kruiden Jonnie Boer
- Zout naar smaak
- Olijfolie om te bakken
Instructies
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg de sugar snaps, haricots verts, wortels, courgette en vleestomaten toe aan de pan en roerbak alles tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
- Voeg de Baharat kruiden en zout naar smaak toe en roer goed door.
- Serveer de groente-kipmix op een bedje van couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g