Couscoussalade met sinaasappel

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak couscous 400 g
  • 150 g rozijnen
  • 4 sinaasappels
  • dl olijfolie extra vierge
  • 100 g pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • eetlepel kaneelpoeder
  • ¾ eetlepel gemalen komijn djinten
  • zeezout
  • ½ zakje verse munt a 15 g, fijngehakt

Instructies

  • Couscous en rozijnen in kom door elkaar scheppen,
  • 6 dl koud water erbij schenken en couscous ca. 10 minuten laten wellen.
  • 2 Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen.
  • Alle sinaasappels uitpersen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en pijnboompitten goudbruin bakken.
  • Pijnboompitten op bord scheppen.
  • In bakvet knoflook met kaneel en komijn heel even zachtjes bakken.
  • In grote schaal dressing kloppen van sinaasappelsap, rest van olie, sinaasappelrasp en knoflookmengsel.
  • Couscousmengsel met vork losmaken en door dressing scheppen.
  • Pittig op smaak brengen met zout.
  • Couscoussalade minstens ½ uur bij kamertemperatuur laten staan.
  • Daarna nogmaals luchtig omscheppen.
  • Pijnboompitten en munt erdoor scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Hors d'oeuvre:

Deze couscoussalade is een goede basis voor een mediterrane hors d'oeuvre.
Schep de couscoussalade in het midden van een platte schaal en verdeel er repen geroosterde paprika (uit pot),
dolma's, groene en zwarte olijven, blokjes geitenkaas of feta, sardientjes en stukjes tonijn (uit blik) omheen.

Voedingswaarden

Serving: 1 persoons portie | Calories: 500 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade / Zuidvruchten
Land van herkomst Mediterraan