Couscoussalade van Allerhande
Snel te maken.
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 3½ eetlepel(s) balsamicoazijn
- 1 zak sperziebonen gebroken / 500 g
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 pakje feta kaas, 200 g
- ½ zakje peterselie verse à 30 g
- 50 g zwarte olijven zonder pit
Instructies
- Couscous in kom doen en er ca 450 ml kokend water over schenken.
- Olie, 2 eetlepels azijn en zout toevoegen.
- Couscous 5 minuten laten wellen.
- In pan met weinig water en snufje zout sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken, in
- vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Met vork couscous tot losse korrels roeren.
- Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
- Tomaatjes in stukjes snijden.
- Feta in blokjes snijden.
- Peterselie fijn snijden.
- Sperziebonen, tomaten, feta, olijven en peterselie door afgekoelde couscous roeren.
- Op smaak brengen met zout, peper en eventueel rest van azijn.