Couscoussalade van Astrid Veltman v3

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ liter kippebouillon of groentebouillon
  • 200 gram couscous
  • 1 worteltje fijngesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gehakte
  • 1 kleine komkommer in blokjes gesneden
  • 1 avocado ontpitte geschilde en in blokjes gesneden
  • 30 gram amandelen fijngehakte geroosterde

Voor de vinaigrette:

  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel limoenschil of citroenschil
  • 2 eetlepel(s) limoensap of citroensap
  • 1 theelepel moutarde á l'ancienne
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) basilicum gehakte / verse
  • zout naar smaak
  • zwarte peper versgemalen / naar smaak

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet er de kokende vloeistof over en laat het 10 minuten staan, of tot de vloeistof volledig is opgenomen doe de couscous, het worteltje, de paprika, de tomaat, de komkommer en de avocado in een slakom.
  • Doe de olie, limoenschil en -sap, honing, basilicum, zout en peper in een jampot en schud goed (draai wel het deksel goed dicht!).
  • Giet de vinaigrette over de salade en meng die er voorzichtig erdoorheen.
  • Strooi voor het serveren de amandeltjes over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade