Crabsalade

Crabsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pakjes surimisticks
  • Aardappelen
  • Appel
  • Kappertjes
  • Doperwtjes
  • Augurkjes
  • Zilveruitjes
  • 3 kleine uien
  • Sla
  • Peper
  • Zout
  • Geroosterde paprika
  • Diverse zachte vissoorten bijv. gerookte forel, garnalen, mosselen
  • Ananas
  • Tomaten
  • Kerstomaatjes
  • wortel Blokjes
  • Citroenschil
  • Mayonaise
  • Tomatenketchup
  • Suiker bijvoorbeeld natrena
  • Sap van augurk
  • Yoghurt
  • Namaak kaviaar
  • bladerdeeg Plakje
  • Worcestershire-saus
  • Tapas bijvoorbeeld peperoni met kaas

Instructies

  • Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in zeer kleine vierkantjes.
  • Halveer de zilveruitjes.
  • Snijd 2 geroosterde paprika's in heel kleine blokjes.
  • Snijd de uien fijn.
  • Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Laat 2 lepels kappertjes uitlekken.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluis 1 pakje surimisticks uit in lange reepjes met een vork.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze door elkaar zonder te roeren, om te
  • voorkomen dat het een aardappelpuree wordt.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak een sausje met de staafmixer van mayonaise, yoghurt, sap van augurk, suiker, tomatenketchup, Worcestershire-saus, ui en appel.
  • Meng de saus door het aardappelmengsel, zorg ervoor dat het niet te nat wordt.
  • Bak een plakje bladerdeeg tot een mooie bloem op 200 °C.
  • Pluis ook de overige surimisticks uit.
  • Bedek een mooie schaal met sla, gevolgd door een deel van het aardappelmengsel, een deel van de surimi, en herhaal dit in drie lagen totdat alles is opgebruikt.
  • Garneer de schaal met diverse soorten vis, ananas, doperwtjes, wortel, peperoni, kerstomaatjes en andere gewenste ingrediënten.
  • Laat je creativiteit de vrije loop.
  • Plaats het bladerdeegbakje bovenop de salade en schep er namaak kaviaar in.
  • Garneer met repen citroenschil die je hebt getrokken met een zester.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten