Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
Ingrediënten
- 60 gram boter
- 1 eetlepel(s) sinaasappel geraspte schil
- 3 grote eieren
- 200 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 300 ml cranberries verse of ingevroren fijngehakte
- 115 gram vanillesuiker
- 115 ml karnemelk
- snufje zout
- 115 ml pecannoten fijngehakte
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een broodvorm in.
- Mix boter,suiker, sinaasappelschil en vanillesuiker in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig is.
- Voeg de eieren toe.
- Meng alles weer goed door elkaar.
- Meng bloem, bakpoeder en zout. Roer dit beetje voor beetje samen met de karnemelk door het botermengsel.
- Voeg dan de noten en cranberries toe.
- Doe het beslag in de vorm en bak het brood in 50 a 60 minuten gaar.
Voor de Broodbakmachine:
- Doe het mengsel in de broodbakmachine.
- Klop met de mixer in een beslagkom de boter,suiker,sinaasappelschil en vanillesuiker licht en luchtig.
- Start de machine op de stand bakingpowder/bakpoeder.
- Voeg eerst de eieren en dan bloem/bakpoeder/karnemelk toe.
- Als dit goed is gemengd, voeg dan de noten en cranberries toe.
- Laat het programma uitlopen tot het eind.