Cranberrycompote met Sinaasappel en Port
Een feestelijke cranberrycompote met sinaasappel en port, ideaal als bijgerecht of dessert.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 500 g cranberries
- 125 g suiker
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- ½ dl rode port
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kookpan en breng het geheel aan de kook.
- Laat het mengsel op zacht vuur 5-10 minuten koken tot de bessen zacht zijn en openknappen.
- Laat de compote iets afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze cranberrycompote past uitstekend bij een rode port of een glas volle rode wijn zoals Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 25 g