Een natuurlijk gepresenteerde cranberrycompote, geserveerd in een rustieke schaal. De compote toont rijke rode cranberries met een glanzende textuur, gegarneerd met een vleugje sinaasappelschil. De setting bevat een levendige Mexicaans-geïnspireerde decoratie met kleurrijke textielen, verse sinaasappels en zachte natuurlijke verlichting, wat zorgt voor een feestelijke en uitnodigende sfeer, perfect als bijgerecht bij gevogelte of desserts.

Cranberrycompote met Sinaasappel en Port

Een feestelijke cranberrycompote met sinaasappel en port, ideaal als bijgerecht of dessert.
Porties: 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan

Ingrediënten

  • 500 g cranberries
  • 125 g suiker
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • ½ dl rode port

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kookpan en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het mengsel op zacht vuur 5-10 minuten koken tot de bessen zacht zijn en openknappen.
  • Laat de compote iets afkoelen voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze cranberrycompote past uitstekend bij een rode port of een glas volle rode wijn zoals Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst