Crème Alexander

Crème Alexander

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bosjes waterkers
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 citroen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 200 g gerookte paling
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 30 g peterselie gehakte
  • 100 g katenspek aan één stuk

Instructies

  • Snijd de waterkers fijn.
  • Kook de waterkers tot deze gaar is en laat het uitlekken in een zeef.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook in olijfolie.
  • Voeg de waterkers toe en blus deze af met de groentebouillon.
  • Breng aan de kook.
  • Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Snijd de gerookte paling en het katenspek in blokjes en bak deze kort in een pan.
  • Verdeel de paling en het spek over vier diepe borden, giet de soep eroverheen en voeg de gehakte peterselie en citroenrasp toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis / Voorgerechten