Crème Brûlée in Gevulde Ananas uit de Airfryer

Crème Brûlée in Gevulde Ananas uit de Airfryer

Crème Brûlée in Gevulde Ananas uit de Airfryer

Een tropische twist op een klassiek dessert: Crème Brûlée in een uitgeholde ananas, perfect bereid in de airfryer. Verrassend en heerlijk!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 60 g suiker
  • 5 eidooiers
  • ½ tl vanille-olie
  • 1 ananas in 4 dikke schijven gesneden en uitgehold

Instructies

  • Snijd de ananas in 4 dikke schijven en hol ze uit, waarbij je ervoor zorgt dat de bodem en zijkanten intact blijven.
  • Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Klop de eierdooiers in een kom.
  • Verhit de melk in een pan en los de suiker erin op.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Voeg de vanille-olie, losgeklopte eidooiers, en slagroom toe aan de melk en meng goed door.
  • Voeg het fijngesneden ananasvruchtvlees toe aan het mengsel.
  • Vul de uitgeholde ananasschijven met het mengsel.
  • Bescherm de onderkant, buitenrand, en bovenrand van de ananas met aluminiumfolie.
  • Bedek de bovenkant van de ananas met aluminiumfolie.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de gevulde ananasschijven ongeveer 25 minuten in de airfryer.
  • Haal de ananas uit de airfryer, verwijder de folie, en strooi suiker over het oppervlak.
  • Gebruik een gasbrander om de suiker te karamelliseren tot een knapperige laag.
  • Serveer direct en geniet van deze unieke Crème Brûlée!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal