Creme Bruleé van Hetty van Es

creme-brulee

Creme Bruleé van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dl. volle melk
  • 2 ½ dl. room
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 100 gram suiker
  • 5 eierdooiers.
  • 4 eetlepel(s) rietsuiker

Instructies

  • Merg uit het vanillestokje schrappen.
  • Het stokje aan de melk toevoegen.
  • Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen.
  • Langzaam laten afkoelen.
  • Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven.
  • Al roerend de room erbij gieten.
  • Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer.
  • Het mengsel overdoen in ramekins (kleine potjes van glas of porselein) en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden, afgedekt met aluminiumfolie.
  • Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
  • Presentatie:
  • De creme brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten caramelliseren.
  • Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brulee, koud blijft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht