Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 dl. volle melk
- 2 ½ dl. room
- 1 vanillestokje opengesneden
- 100 gram suiker
- 5 eierdooiers.
- 4 eetlepel(s) rietsuiker
Instructies
- Merg uit het vanillestokje schrappen.
- Het stokje aan de melk toevoegen.
- Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen.
- Langzaam laten afkoelen.
- Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven.
- Al roerend de room erbij gieten.
- Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer.
- Het mengsel overdoen in ramekins (kleine potjes van glas of porselein) en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden, afgedekt met aluminiumfolie.
- Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
- Presentatie:
- De creme brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten caramelliseren.
- Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brulee, koud blijft.