Crème Vichysoise

Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • zeer fijne zeef

Ingrediënten

  • 1 pond prei alleen het witte stuk te gebruiken,
  • 1 ons boter
  • 4 aardappels
  • 1 liter kippenbouillon vers of pakje
  • 1 liter room
  • zout
  • peper
  • Worcestersaus
  • peterselie
  • wat fijngehakte bieslook of het fijn gehakte groen van een uitgelopen ui.

Instructies

  • Snijd de prei zeer fijn en braad ze een beetje in de boter, die echter niet bruin mag worden.
  • Voeg hier de 4 in plakken gesneden aardappels bij en wat peterselie.
  • Laat dit alles in de kippenbouillon 30 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de soep door een zeer fijne zeef en voeg hierbij de room, peper, zout, en wat nootmuskaat [indien U hiervan houdt] en een paar druppels Engelse Saus [Worcester-saus].
  • Laat afkoelen en zet de soep zo mogelijk in de ijskast.
  • Serveer zeer koud, met wat fijngehakte bieslook of het groen van een uitgelopenui fijngehakt, erop gestrooid in de koppen of borden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Australië