Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- zeer fijne zeef
Ingrediënten
- 1 pond prei alleen het witte stuk te gebruiken,
- 1 ons boter
- 4 aardappels
- 1 liter kippenbouillon vers of pakje
- 1 liter room
- zout
- peper
- Worcestersaus
- peterselie
- wat fijngehakte bieslook of het fijn gehakte groen van een uitgelopen ui.
Instructies
- Snijd de prei zeer fijn en braad ze een beetje in de boter, die echter niet bruin mag worden.
- Voeg hier de 4 in plakken gesneden aardappels bij en wat peterselie.
- Laat dit alles in de kippenbouillon 30 minuten zachtjes koken.
- Zeef de soep door een zeer fijne zeef en voeg hierbij de room, peper, zout, en wat nootmuskaat [indien U hiervan houdt] en een paar druppels Engelse Saus [Worcester-saus].
- Laat afkoelen en zet de soep zo mogelijk in de ijskast.
- Serveer zeer koud, met wat fijngehakte bieslook of het groen van een uitgelopenui fijngehakt, erop gestrooid in de koppen of borden