Crostata di fragole

Crostata di fragole

aardbeientaart
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • een snufje zout
  • 100 gram ongezouten boter
  • 4 eetlepels sherry

Voor de vulling:

  • 700 gram verse aardbeien
  • 1 dl water
  • het sap van 1/2 citroen
  • 150 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine

Instructies

  • Zeef de bloem, de suiker en het zout.
  • Kneed de boter door het deeg tot het verkruimelt.
  • Voeg de sherry toe en meng die door het deeg.
  • Dek af met de doek en zet het 1 uur koel weg.
  • Verwarm de oven op 1750°C.
  • Rol het deeg uit en druk het in een vorm van 25 cm doorsnee.
  • Prik het oppervlak in en bak het deeg 15-20 minuten.
  • Was de aardbeien en snijd 180 gr klein.
  • Doe ze in een steelpan en voeg het water, het citroensap en de suiker toe.
  • Kook het geheel tot het kleurt en stroperig wordt.
  • Neem de pan van het vuur, roer de gelatine erdoor en laat afkoelen.
  • Snijd de resterende aardbeien in plakjes en besprenkel ze met citroensap;
  • houd 1 aardbei aprt voor de garnering.
  • Smeer een laagje gelatinesiroop op de taartbodem en schik de aardbeien er decoratief op.
  • Leg de hele aardbei in het midden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië