Crostata di fragole
aardbeientaart
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 250 gram bloem
- 50 gram suiker
- een snufje zout
- 100 gram ongezouten boter
- 4 eetlepels sherry
Voor de vulling:
- 700 gram verse aardbeien
- 1 dl water
- het sap van 1/2 citroen
- 150 gram suiker
- 4 blaadjes gelatine
Instructies
- Zeef de bloem, de suiker en het zout.
- Kneed de boter door het deeg tot het verkruimelt.
- Voeg de sherry toe en meng die door het deeg.
- Dek af met de doek en zet het 1 uur koel weg.
- Verwarm de oven op 1750°C.
- Rol het deeg uit en druk het in een vorm van 25 cm doorsnee.
- Prik het oppervlak in en bak het deeg 15-20 minuten.
- Was de aardbeien en snijd 180 gr klein.
- Doe ze in een steelpan en voeg het water, het citroensap en de suiker toe.
- Kook het geheel tot het kleurt en stroperig wordt.
- Neem de pan van het vuur, roer de gelatine erdoor en laat afkoelen.
- Snijd de resterende aardbeien in plakjes en besprenkel ze met citroensap;
- houd 1 aardbei aprt voor de garnering.
- Smeer een laagje gelatinesiroop op de taartbodem en schik de aardbeien er decoratief op.
- Leg de hele aardbei in het midden.