Crostini met gerookte zalm, paddenstoelenhachis en bieslookcrème

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Crostini's:

  • 48 stukken witbrood
  • Olijfolie
  • Gemalen peper

Paddenstoelenhachis:

  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g paddenstoelen bijv. champignons
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Bieslookcrème:

  • 400 g crème fraiche
  • 1 bosje bieslook
  • Zout
  • Peper

Gefrituurde uien:

  • 2 rode uien
  • Tempurabeslag
  • Overig:
  • 48 stukjes gerookte zalm van 30 gram
  • Olijfolie
  • Ficoide optioneel, als garnituur

Instructies

Crostini's:

  • Snijd het witbrood in 48 stukken ter grootte van de zalmstukjes.
  • Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met gemalen peper.
  • Leg ze op een bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius gedurende 8 minuten.
  • Laat de crostini's afkoelen.

Paddenstoelenhachis:

  • Snipper de sjalotten en de knoflook en fruit deze aan in wat boter.
  • Snijd de champignons in vieren en voeg deze toe aan de sjalotten.
  • Laat het geheel rustig 5 minuten zachtjes bakken en laat daarna afkoelen.
  • Hak nu het geheel fijn en maak het aan met wat olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn.

Bieslookcrème:

  • Klop de crème fraiche luchtig.
  • Snijd de bieslook fijn en spatel deze door de crème.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de crème koud.

Gefrituurde uien:

  • Snijd de rode uien in dunne ringen.
  • Roer het tempurabeslag.
  • Haal de uienringen door het tempurabeslag en frituur ze.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Crostini's met gerookte zalm, paddenstoelenhachis en bieslookcrème:
  • Leg de stukjes zalm op de crostini's.
  • Dresseer hierop een quenelle (ovale vorm) bieslookcrème.
  • Schep er een lepel paddenstoelenhachis bovenop.
  • Plaats gefrituurde uienringen op de crostini's.
  • Garneer met een plukje ficoide als gewenst.
  • Geniet van deze smaakvolle voorgerechtcombinatie van crostini, gerookte zalm, paddenstoelen en bieslookcrème!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm