Crostini met Italiaans roerei
AllerHande april 2001
Ingrediënten
- 1 afbak stokbrood
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 6 zongedroogde tomaten op olie potje
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 6 eieren
- 1 zakje geraspte Parrano (100 g
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Stokbrood in sneetjes van ca. 1½ cm dik snijden en sneetjes aan beide kanten bestrijken met beetje olijfolie.
- Sneetjes brood vlak onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
- Broodjes laten afkoelen.
- Tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.
- Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden.
- Eieren boven kom breken en met vork loskloppen.
- Tomaatstukjes, basilicum en kaas erdoor roeren.
- In koekenpan rest van olie verhitten en eiermengsel erbij gieten.
- Met houten spatel door eiermengsel roeren tot ei is gestold.
- Roerei over geroosterde sneetjes stokbrood verdelen.
- Sneetjes op platte schaal leggen.