Crostini met Italiaans roerei
Begin je dag op z’n Italiaans met deze luchtige crostini met Italiaans roerei! Met zongedroogde tomaten, verse basilicum en romige Parrano-kaas tover je een simpele boterham om tot een feest op je ontbijttafel. Deze crostini met Italiaans roerei laat je ontbijten als een Italiaanse chef zonder dat je de keuken volledig hoeft om te bouwen.
Ingrediënten
- 1 afbak stokbrood
- 1 zakje geraspte Parrano 100 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 eieren
- 6 zongedroogde tomaten op olie potje
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Stokbrood in sneetjes van ca.
- 1,5 cm dik snijden en sneetjes aan beide kanten bestrijken met beetje olijfolie.
- Sneetjes brood vlak onder hete grill in ca.
- 5 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
- Broodjes laten afkoelen.
- Tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.
- Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden.
- Eieren boven kom breken en met vork loskloppen.
- Tomaatstukjes, basilicum en kaas erdoor roeren.
- In koekenpan rest van olie verhitten en eiermengsel erbij gieten.
- Met houten spatel door eiermengsel roeren tot ei is gestold.
- Roerei over geroosterde sneetjes stokbrood verdelen.
- Sneetjes op platte schaal leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de crostini direct na bereiding met een takje verse basilicum erop voor extra kleur en aroma. Lekker bij een glas versgeperst sinaasappelsap. Wijnadvies:
Voor deze lichte Italiaanse ontbijtcrostini past een frisse, sprankelende prosecco perfect. De lichte bubbels en fruitige tonen complementeren de romige Parrano en de zongedroogde tomaten op een heerlijke manier. Als alternatief is een droge rosé ook verrassend lekker.
Serveer de crostini direct na bereiding met een takje verse basilicum erop voor extra kleur en aroma. Lekker bij een glas versgeperst sinaasappelsap. Wijnadvies:
Voor deze lichte Italiaanse ontbijtcrostini past een frisse, sprankelende prosecco perfect. De lichte bubbels en fruitige tonen complementeren de romige Parrano en de zongedroogde tomaten op een heerlijke manier. Als alternatief is een droge rosé ook verrassend lekker.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 11 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g