Cucur: Gefrituurde, zoete rijstmeelkoekjes (glutenvrij)

Traditionele, glutenvrije rijstmeelkoekjes (Cucur), goudbruin gefrituurd met een krokante buitenkant en zachte binnenkant. Geserveerd op een keramisch bord, licht bestoven met poedersuiker, in een warme en huiselijke setting.

Cucur: Gefrituurde, zoete rijstmeelkoekjes (glutenvrij)

Heerlijke gefrituurde, zoete koekjes van rijstmeel met kaneel en palmsuiker. Een traditionele en smakelijke traktatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 220 g rijstmeel
  • Plantaardige olie
  • 250 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 250 g geraspte gula djawa Javaanse palmsuiker

Instructies

  • Vermeng het rijstmeel met de kaneel en de gula djawa.
  • Roer het water erdoorheen tot een glad beslag ontstaat.
  • Verhit ongeveer 1 dl olie in een wok tot 175°C.
  • Zorg ervoor dat de hoeveelheid olie constant blijft tijdens het bakken door steeds wat toe te voegen.
  • Schep voor elk koekje 3 sauslepels beslag in het midden van de wok.
  • Besprenkel het beslag regelmatig met de hete olie tot de rand droog en gekruld is.
  • Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk als warm nagerecht.
 

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch