Cucur: Gefrituurde, zoete rijstmeelkoekjes (glutenvrij)
Heerlijke gefrituurde, zoete koekjes van rijstmeel met kaneel en palmsuiker. Een traditionele en smakelijke traktatie.
Ingrediënten
- 220 g rijstmeel
- Plantaardige olie
- 250 ml water
- 1 tl kaneel
- 250 g geraspte gula djawa Javaanse palmsuiker
Instructies
- Vermeng het rijstmeel met de kaneel en de gula djawa.
- Roer het water erdoorheen tot een glad beslag ontstaat.
- Verhit ongeveer 1 dl olie in een wok tot 175°C.
- Zorg ervoor dat de hoeveelheid olie constant blijft tijdens het bakken door steeds wat toe te voegen.
- Schep voor elk koekje 3 sauslepels beslag in het midden van de wok.
- Besprenkel het beslag regelmatig met de hete olie tot de rand droog en gekruld is.
- Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk als warm nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g
