Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram verse gamba’s zonder schil en darmkanaal
- 1 ei
- Viskruiden
- 1 teentje knoflook geperst
- 4 verse krokante broodjes
- 1 ui in ringetjes gesneden
- 1 klein zakje gemengde sla
- 1 komkommer geschild
- Enkele takjes munt
- 100 ml yoghurt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Doe de gamba’s, het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in een keukenmachine en maal tot een gehaktachtige textuur.
- Vorm vier gelijke burgers van het mengsel en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
- Bak de ui ringetjes in olie tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.
- Hak wat muntblaadjes fijn en meng ze door de yoghurt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de broodjes doormidden en besmeer ze met een dun laagje van de yoghurt.
- Leg er wat komkommerslierten op.
- Bak de garnalenburgers in olie op middelhoog vuur gedurende ongeveer vijf minuten aan elke kant.
- Verdeel wat sla over de broodjes, leg de garnalenburgers erop en voeg nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen toe.
- Garneer met de munttopjes.