Cupidoos kost

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 150 g tomaten
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de tomaten kort in kokend water, pel ze, en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en was de vis.
  • Bestrooi de vis met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie.
  • Leg de zalmfilets in de ovenschaal en verdeel de knoflook, basilicum en tomaat erover.
  • Bedek de vis met de courgetteschijfjes.
  • Bestrooi met zout naar smaak.
  • Meng de geraspte kaas met de witte wijn en paneermeel en verdeel dit mengsel over de courgettes.
  • Bak het gerecht 20 minuten in de oven, totdat de zalm gaar is en de kaas goudbruin is.
  • Serveer met gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Valentijnsdag