Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
- 450 gram pompoen
- 150 gram linzen ik gebruikte belugalinzen
- 300 gram bloemkool
- 1 kleine ui gesneden
- 2 teentjes knoflook gesneden
- 2 eetlepel(s) verse gember
- ½ theelepel korianderzaadjes
- ½ theelepel venkelzaadjes
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel kurkumapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- snufje cayennepeper
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 3 handen tuinerwten uit de vriezer
- paar snuffen zout en peper
- verse koriander garnering
- sojayoghurt optioneel
- citroensap optioneel
- gekookte rijst optioneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden –
- Snijd de pompoen in blokjes, leg op een bakplaat (of ovenrooster met bakpapier) en zet 20-25 minuten in de oven.
- Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de bloemkool alvast in roosjes.
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan (waar een deksel op kan) en bak de ui voor 4-5 minuten.
- Voeg de knoflook, gember, korianderzaadjes en venkelzaad toe.
- Bak dit 2-3 minuten mee.
- Voeg de bloemkool samen met 4 eetlepels water toe aan de ui-kruidenmix.
- Zet de deksel op de pan en laat de bloemkool 5 minuten stomen.
- Het maakt niet uit dat het water na 5 minuten nog niet helemaal is verdampt.
- Doe de garam masala, kurkuma, komijn en cayenneper bij de bloemkool en roer goed door.
- Schenk ook de kokosmelk erbij.
- Laat dit 3-4 minuten pruttelen.
- Voeg daarna de linzen, pompoen en tuinerwten toe en roer door.
- Laat nog 1-2 minuten staan zodat alles warm wordt, maar de pompoen niet te lang kookt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met verse koriander, Basmati rijst en een mix van sojayoghurt en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Naanbrood, zie recept