De kreeft van Blancheke

De kreeft van Blancheke

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kreeften van 600 g
  • Wilde rijst
  • Room
  • 250 g mascarpone
  • 2 wortels
  • 2 sjalotjes
  • Wat witte selderij
  • Cognac
  • Boter
  • Witte wijn
  • Kruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snijd de kreeften doormidden, verwijder de darm en andere
  • oneetbare delen.
  • Snijd de groenten en het kreeftenvlees in stukjes.
  • Bak de wortels, selderij en sjalotjes lichtjes in boter.
  • Voeg het kreeftenvlees toe en flambeer met cognac en blus af met witte wijn.
  • Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en cayennepeper.
  • Voeg de tomatenpuree, room en mascarpone toe en kook tot een dikke romige saus ontstaat.
  • Verdeel alles over de kreeftenschalen en verwarm ze in de oven tot ze goed warm zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met wilde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België