De kreeft van Blancheke
Ingrediënten
- 2 kreeften van 600 g
- Wilde rijst
- Room
- 250 g mascarpone
- 2 wortels
- 2 sjalotjes
- Wat witte selderij
- Cognac
- Boter
- Witte wijn
- Kruiden
- 1 klein blikje tomatenpuree
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd de kreeften doormidden, verwijder de darm en andere
- oneetbare delen.
- Snijd de groenten en het kreeftenvlees in stukjes.
- Bak de wortels, selderij en sjalotjes lichtjes in boter.
- Voeg het kreeftenvlees toe en flambeer met cognac en blus af met witte wijn.
- Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en cayennepeper.
- Voeg de tomatenpuree, room en mascarpone toe en kook tot een dikke romige saus ontstaat.
- Verdeel alles over de kreeftenschalen en verwarm ze in de oven tot ze goed warm zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met wilde rijst.