De Zak van Sinterklaas met Toblerone-ijs en Kersensaus

De Zak van Sinterklaas met Toblerone-ijs en Kersensaus

Vier pakjesavond in stijl met deze heerlijke Zak van Sinterklaas: zachte flensjes gevuld met Toblerone-ijs, dichtgebonden met een lintje en overgoten met kersensaus. Een feestelijk nagerecht dat de Sint zelf niet zou kunnen weerstaan!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • dl melk
  • 4 grote bollen Toblerone-ijs Hertog
  • 40 g bloem
  • Vloeibare margarine
  • Mespuntje zout
  • 1 blikje vlaaivulling kers of aardbei
  • 4 lintjes om te strikken

Instructies

  • Klop bloem, zout, ei en melk tot een luchtig beslag.
  • Verhit een beetje margarine in een koekenpan en bak vier flensjes.
  • Leg elk flensje op een bord en schep er een grote bol Toblerone-ijs op.
  • Vouw het flensje omhoog, bind het dicht met een lintje en vorm zo een buideltje.
  • Garneer de dessertbuideltjes met de kersenvlaaivulling en een royale toef slagroom.
  • Serveer direct om te voorkomen dat het ijs smelt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze dessertbuideltjes op koude borden, met wat extra kersensaus rondom voor een mooi effect.
Wijnadvies:
Een glas Moscato d’Asti past hier perfect bij. De lichte bubbels en zoete tonen van perzik en honing balanceren prachtig met het romige ijs en de fruitige saus. En eerlijk is eerlijk: zelfs de Sint zou zijn staf ervoor neerleggen.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 8 g | Vet: 21 g | Zout: 0 g | Sugar: 44 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas