Deegflapjes met kaasvulling
AllerHande 1996
Equipment
- 8 stukjes keukentouw , of wit breikatoen
Ingrediënten
- 4 vellen fillobladerdeeg á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 50 g boter of margarine
- 100 g verse roomkaas
- 1 eierdooier
- 75 g geraspte belegen kaas of oude kaas,
- 8 sprietjes bieslook
Instructies
- ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- In pannetje boter smelten.
- In kom roomkaas, eierdooier en geraspte kaas door elkaar roeren.
- Bieslook boven kom fijnknippen en door kaasmengsel roeren.
- Plakjes fillobladerdeeg dun met boter bestrijken, dubbelvouwen en in lengte halveren.
- Nieuwe bovenkant met boter bestrijken.
- Midden op elk plakje deeg 1/8 deel van room kaasmengsel scheppen.
- Punten van deeg samen nemen en vastbinden met touwtje.
- Met boter bestrijken.
- Pakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaarbakken.