Deense geep fricasse

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • sauspan
  • visdraad, of ijzergaren om de visrolletjes vast te binden

Ingrediënten

  • 800 g gefileerde geep
  • 250 g aardappels in blokjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 150 g worteltjes in stukjes
  • 200 g diepvriesdoperwtjes
  • Peterselie
  • 35 g boter voor de saus
  • 50 g bloem voor de saus
  • Citroensap voor het visnat
  • Witte peper
  • Zout naar smaak
  • Mosterd voor de saus
  • Een potje zure room

Instructies

Voorbereiding:

  • De geep fileren.
  • Snijd met een mes langs de ruggengraat van de geep, aan één zijde van de ruggegraat, vanaf de kop.
  • Verwijder de ruggraatjes die nog in het filet zitten.
  • Dit is een precies werkje.

Bereiding:

  • Leg de geepfilets met de vleeskant naar boven naast elkaar en bestrooi ze licht met zout en peper.
  • Plaats een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van het filet en rol het geepfiletje op.
  • Bind de rolletjes vast met visdraad of ijzergaren.
  • Plaats de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water waarin wat citroensap is toegevoegd en breng ze tegen de kook aan.
  • Laat ze ongeveer vijf minuten pocheren met de deksel op de pan.
  • Zeef en bewaar het kooknat voor de saus.
  • Doe de in roosjes gesneden bloemkool, de worteltjes in stukjes en de aardappelblokjes samen met de doperwtjes in een pan met een laagje water en kook ze ongeveer 10 minuten.
  • Bewaar ook het kookvocht voor de saus.
  • Maak een roux voor de saus door de 35 g boter in een pannetje te smelten en de bloem erdoor te roeren tot er een bal ontstaat.
  • Breng deze roux op de juiste dikte met het kooknat van de vis en de groenten.
  • Breng de saus op smaak met mosterd, peper, zout en voeg veel fijngehakte peterselie toe.
  • Voor extra smaak kun je de saus afmaken met zure room.
  • Leg de visrolletjes bovenop de gekookte groenten en giet de saus erover.
  • Serveer het restant van de saus apart in een kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan worden geserveerd met vers knapperig stokbrood of met gekookte witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Denemarken