Deense geep fricasse
Equipment
- sauspan
- visdraad, of ijzergaren om de visrolletjes vast te binden
Ingrediënten
- 800 g gefileerde geep
- 250 g aardappels in blokjes
- 250 g bloemkoolroosjes
- 150 g worteltjes in stukjes
- 200 g diepvriesdoperwtjes
- Peterselie
- 35 g boter voor de saus
- 50 g bloem voor de saus
- Citroensap voor het visnat
- Witte peper
- Zout naar smaak
- Mosterd voor de saus
- Een potje zure room
Instructies
Voorbereiding:
- De geep fileren.
- Snijd met een mes langs de ruggengraat van de geep, aan één zijde van de ruggegraat, vanaf de kop.
- Verwijder de ruggraatjes die nog in het filet zitten.
- Dit is een precies werkje.
Bereiding:
- Leg de geepfilets met de vleeskant naar boven naast elkaar en bestrooi ze licht met zout en peper.
- Plaats een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van het filet en rol het geepfiletje op.
- Bind de rolletjes vast met visdraad of ijzergaren.
- Plaats de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water waarin wat citroensap is toegevoegd en breng ze tegen de kook aan.
- Laat ze ongeveer vijf minuten pocheren met de deksel op de pan.
- Zeef en bewaar het kooknat voor de saus.
- Doe de in roosjes gesneden bloemkool, de worteltjes in stukjes en de aardappelblokjes samen met de doperwtjes in een pan met een laagje water en kook ze ongeveer 10 minuten.
- Bewaar ook het kookvocht voor de saus.
- Maak een roux voor de saus door de 35 g boter in een pannetje te smelten en de bloem erdoor te roeren tot er een bal ontstaat.
- Breng deze roux op de juiste dikte met het kooknat van de vis en de groenten.
- Breng de saus op smaak met mosterd, peper, zout en voeg veel fijngehakte peterselie toe.
- Voor extra smaak kun je de saus afmaken met zure room.
- Leg de visrolletjes bovenop de gekookte groenten en giet de saus erover.
- Serveer het restant van de saus apart in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan worden geserveerd met vers knapperig stokbrood of met gekookte witte rijst.