Deense Geep Fricassee

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g geep Gefileerde
  • 250 g Aardappels in blokjes
  • 250 g Bloemkoolroosjes
  • 150 g Worteltjes in stukjes
  • 200 g Diepvriesdoperwtjes
  • Peterselie
  • 35 g Boter voor de saus
  • 50 g Bloem voor de saus
  • Citroensap voor het visnat
  • Witte peper
  • Zout naar smaak
  • Mosterd voor de saus
  • 125 ml zure room

Instructies

Voorbereiding:

  • Fileer de geep.
  • Snijd de ruggegraat eruit en zorg ervoor dat alle kleine graatjes verwijderd zijn.

Bereiding:

  • Bestrooi de visfilets met zout en peper aan de vleeskant.
  • Leg een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van elke filet en rol het geepfiletje op.
  • Bind de rolletjes vast met garen.
  • Pocher de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water, citroensap en deksel op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Zeef het kooknat en bewaar het voor de saus.
  • Kook de bloemkoolroosjes, worteltjes, aardappelblokjes en doperwtjes in een pan met water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Bewaar het kookvocht voor de saus.
  • Maak een roux door 35 g boter in een pan te smelten en er 50 g bloem door te roeren tot een bal ontstaat.
  • Verdun dit mengsel met het kooknat van de vis en de groenten tot de gewenste dikte ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met mosterd, peper, zout en fijngehakte peterselie.
  • Voeg indien gewenst zure room toe.
  • Serveer de visrolletjes bovenop de groenten en giet de saus eroverheen.
  • Serveer met vers stokbrood of gekookte witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan ook geserveerd worden met gekookte witte rijst voor een complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Denemarken