Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Metalen muffinvormpjes ,of espressokopjes
Ingrediënten
- 200 g veldsla
- Zonnebloemolie om te bakken
- 75 g gerookt spek fijngehakt
- 1 ui in ringen gesneden
- 4 eetlepels wijnazijn
- 100 ml witte wijn
- Suiker
- Peper & zout
- 8 verse eieren maat M, op kamertemperatuur
- Geroosterde pijnboompitten
Instructies
- Was de veldsla en droog het grondig in een slacentrifuge.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gerookte spek knapperig.
- Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
- Blus het spek en de ui af met wijnazijn en witte wijn.
- Voeg ongeveer 1 eetlepel suiker toe en laat de vloeistof inkoken tot het stroperig wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Proef voorzichtig en voeg eventueel meer suiker toe naar smaak.
- Vet de muffinvormpjes of espressokopjes in met olie en bekleed ze met huishoudfolie, vet de folie vervolgens ook in met olie.
- Breek in elk vormpje een ei en zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
- Plaats de muffinvormpjes in een stoomovenpan met gaatjes of op het rooster van de stoomoven.
- Stoom de eieren gedurende 3-4 minuten op 100 °C.
- Meng de veldsla met het spekmengsel en verdeel dit over 4 borden.
- Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit de vormpjes door aan de folie te trekken en leg twee eieren op elk bord.
- Garneer het gerecht met geroosterde pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g