Gepocheerde eieren met veldsla

Delicate Gepocheerde Eieren met Veldsla en Spek

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Metalen muffinvormpjes ,of espressokopjes

Ingrediënten

  • 200 g veldsla
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • 75 g gerookt spek fijngehakt
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 100 ml witte wijn
  • Suiker
  • Peper & zout
  • 8 verse eieren maat M, op kamertemperatuur
  • Geroosterde pijnboompitten

Instructies

  • Was de veldsla en droog het grondig in een slacentrifuge.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gerookte spek knapperig.
  • Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
  • Blus het spek en de ui af met wijnazijn en witte wijn.
  • Voeg ongeveer 1 eetlepel suiker toe en laat de vloeistof inkoken tot het stroperig wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Proef voorzichtig en voeg eventueel meer suiker toe naar smaak.
  • Vet de muffinvormpjes of espressokopjes in met olie en bekleed ze met huishoudfolie, vet de folie vervolgens ook in met olie.
  • Breek in elk vormpje een ei en zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
  • Plaats de muffinvormpjes in een stoomovenpan met gaatjes of op het rooster van de stoomoven.
  • Stoom de eieren gedurende 3-4 minuten op 100 °C.
  • Meng de veldsla met het spekmengsel en verdeel dit over 4 borden.
  • Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit de vormpjes door aan de folie te trekken en leg twee eieren op elk bord.
  • Garneer het gerecht met geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Salade
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch