Delicate Gepocheerde Zalmfilets met Frisse Venkel-Limoenmayonaise
Equipment
- wijde pan
- scherp mes
- citruspers
- afsluitbare schaal
Ingrediënten
- 100 ml witte vermout
- 4 eetlepels gehakte fijne kruiden diepvries
- 1 visbouillontablet
- 4 smalle zalmfilets van gelijke grootte
- 1 venkelknol
- 1 limoen
- 6 eetlepels mayonaise
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng in een wijde pan 300 ml water met de witte vermout en de helft van de gehakte kruiden aan de kook.
- Verkruimel het visbouillontablet boven de pan en laat het oplossen.
- Draai het vuur heel laag, zodat de bouillon net niet meer kookt.
- Leg de zalmfilets in de bouillon en pocheer ze gedurende 6 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
- Haal de zalm met een schuimspaan uit de bouillon en laat ze afkoelen.
- Snijd de topjes van de venkel en halveer de knol.
- Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de venkel.
- Hak het venkelgroen fijn.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
- Meng in een afsluitbare schaal de mayonaise met de limoenrasp, de rest van de gehakte kruiden, het fijngehakte venkelgroen en de venkelplakjes.
- Breng de venkelmayonaise op smaak met limoensap, zout en peper.
- Bewaar de gepocheerde zalmfilets en de venkelmayonaise gekoeld tot gebruik.
- Leg de zalmfilets op vier borden en schep de venkel-limoenmayonaise erover.