Delicate Gepocheerde Zalmfilets met Frisse Venkel-Limoenmayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml witte vermout
  • 4 eetlepels gehakte fijne kruiden diepvries
  • 1 visbouillontablet
  • 4 smalle zalmfilets van gelijke grootte
  • 1 venkelknol
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een wijde pan 300 ml water met de witte vermout en de helft van de gehakte kruiden aan de kook.
  • Verkruimel het visbouillontablet boven de pan en laat het oplossen.
  • Draai het vuur heel laag, zodat de bouillon net niet meer kookt.
  • Leg de zalmfilets in de bouillon en pocheer ze gedurende 6 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
  • Haal de zalm met een schuimspaan uit de bouillon en laat ze afkoelen.
  • Snijd de topjes van de venkel en halveer de knol.
  • Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de venkel.
  • Hak het venkelgroen fijn.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Meng in een afsluitbare schaal de mayonaise met de limoenrasp, de rest van de gehakte kruiden, het fijngehakte venkelgroen en de venkelplakjes.
  • Breng de venkelmayonaise op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Bewaar de gepocheerde zalmfilets en de venkelmayonaise gekoeld tot gebruik.
  • Leg de zalmfilets op vier borden en schep de venkel-limoenmayonaise erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gepocheerde zalm met venkel-limoenmayonaise vraagt om een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de zalm en de venkel versterken, terwijl de levendige zuurgraad een perfecte aanvulling vormt op de romige mayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken