Dhal

Indiase Linzen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kopje linzen
  • 1 theelepel komijn djinten
  • 1 ui in plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 kopjes water
  • 2 tomaten in kwarten
  • 1 theelepel gember djahe
  • theelepel kurkuma koenjit
  • 3 gedroogde rode pepers
  • 3 eetlepels geklaarde boter
  • 2 eetlepels korianderblad
  • 1 snufje garam masala
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Spoel de linzen grondig af en kook ze met knoflook, zout, gember en kurkuma in 2 kopjes
  • water op laag vuur tot de linzen gaar en zacht zijn.
  • Verhit de geklaarde boter in een pan, voeg de verkruimelde pepers en komijn toe, en bak deze tot ze knapperig zijn.
  • Voeg dan de ui plakjes toe en blijf roeren tot ze beginnen te bruinen.
  • Voeg de tomaten toe en bak ze enkele minuten mee.
  • Voeg tot slot de gekookte linzen toe en laat ze nog 5 minuten sudderen.
  • Meng er korianderblad doorheen.
  • Garneer met een snufje garam masala.
  • Serveer dit gerecht met witte rijst, groenten of roti canai.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch