Dieppoise Visvelouté

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 g afsnijdsels van champignons
  • dl kookvocht van mosselen
  • 2 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 12 mosselen
  • 8 dl visvelouté visbouillon
  • 1 prei
  • Boter
  • 50 g garnalen
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Maak de prei schoon en snijd het wit in stukjes.
  • Smoor de prei in wat boter in een grote kookpan.
  • Voeg de champignons toe aan de prei en laat ze samen kort zachtjes koken in de visvelouté.
  • Passeer de soep door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Voeg het kookvocht van de mosselen toe aan de soep.
  • Maak een liaison door de eierdooiers te mengen met de slagroom in een steelpan.
  • Voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de visvelouté en roer goed door.
  • Als garnering nemen we een lepeltje garnalen en 3 ontbaarde mosselen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze Dieppoise visvelouté. De volle smaak van de wijn zal mooi samengaan met de rijke smaak van de soep.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 16 g | Vet: 13 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij