Donuts van Sofie Dumont

Donuts van Sofie Dumont

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 100 g zachte boter
  • 10 g zout
  • 25 g suiker
  • 250 ml lauw water
  • 25 g verse gist
  • 25 ml gecondenseerde melk
  • 3 eieren

eventueel voor topping:

  • 1 ei
  • azijn/citroen
  • poedersuiker

Instructies

  • Voeg de bloem, de boter, het zout en het suiker samen in een kom.
  • Voeg het water en het gecondenseerde melk samen en los er de gist in op.
  • Voeg 3 eidooiers toe aan de kom met bloem en begin te mengen.
  • Voeg al roerend het mengsel van water, gecondenseerde melk en gist toe.
  • Meng alles zo’n 10 min.
  • Bol het deeg vervolgens een beetje op en portioneer in stukjes van 75 à 80 g.
  • Bol alle stukjes een klein beetje op en maak er dan een gat in met je duim tot die er aan de onderkant weer uitkomt.
  • Draai de cirkels op rond je vinger tot die de vorm van een donut hebben.
  • Laat de donuts 10 min rijzen onder een handdoek.
  • Maak ondertussen de topping door 30 g eiwit (1 ei) te mengen met scheutje azijn of paar druppels citroen en een paar lepels poedersuiker, voor een flashy kleurtje kun je daar kleurstof aan toevoegen.
  • Als de donuts gerezen zijn, bak je ze 3 minuten aan elke kant in plantaardig frietvet.
  • Laat ze uitlekken en dop ze vervolgens in de topping.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi ze eventueel nog met leuke chocolade korreltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch