Dorade met citroen en sjalotten
Ingrediënten
Instructies
- Vraag aan uw vishandelaar de vis schoon te maken en te schubben.
- peterselie, sjalotten en knoflook samen hakken.
- Zout en peper er bij doen en de vis er mee vullen.
- snijd de citroenen in dunne schijfjes.
- Snij in 2 gelijke delen middendoor.
- leg de dorade in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
- Snijd met een scherp mes schuine, evenwijdige inkepingen in de vis, tot op de graat en glijd in elke keep een stukje citroen.
- Peper en zout toevoegen en het takje tijm.
- Doe er klontjes boter op en zet 20 a 30 min.
- in een hete oven.
- opdienen met gekookte aardappelen, met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bijpassende wijn
een witte droge wijn: gros-plant of muscadet
een witte droge wijn: gros-plant of muscadet