Dragon Gebraden Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g zachte roomboter
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels gedroogde dragon
  • 1 biologische kip op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml cognac

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer in een kom de boter los met de fijngesneden knoflook en gedroogde dragon.
  • Breng op smaak met zout en peper en vul de buikholte van de kip met de dragonboter.
  • Wrijf de buitenkant van de kip in met zout, peper en olijfolie.
  • Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een ingevette braadslede.
  • Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip gedurende 25 minuten.
  • Keer de kip, bedruip met het braadvocht en braad nog ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
  • Controleer de gaarheid door een punt van een mes of satéstokje in het dikste deel van de kippendij te steken; het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.
  • Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Schenk het bakvet, behalve 4 eetlepels, voorzichtig uit de braadslede.
  • Plaats de braadslede op matig vuur en voeg de cognac toe.
  • Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
  • Laat de jus iets inkoken en schenk het over de kip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van de dragon gebraden kip.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij