Dragon Gebraden Kip
Ingrediënten
- 50 g zachte roomboter
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels gedroogde dragon
- 1 biologische kip op kamertemperatuur
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml cognac
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Roer in een kom de boter los met de fijngesneden knoflook en gedroogde dragon.
- Breng op smaak met zout en peper en vul de buikholte van de kip met de dragonboter.
- Wrijf de buitenkant van de kip in met zout, peper en olijfolie.
- Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een ingevette braadslede.
- Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip gedurende 25 minuten.
- Keer de kip, bedruip met het braadvocht en braad nog ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
- Controleer de gaarheid door een punt van een mes of satéstokje in het dikste deel van de kippendij te steken; het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.
- Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Schenk het bakvet, behalve 4 eetlepels, voorzichtig uit de braadslede.
- Plaats de braadslede op matig vuur en voeg de cognac toe.
- Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
- Laat de jus iets inkoken en schenk het over de kip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van de dragon gebraden kip.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g