Droomkoek
Dit Deense recept voor droomkoek levert een smaakvol gebak op.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 300 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 dl melk
- 50 g boter
- 125 g boter
- 100 g gemalen kokos
- 250 g donkerbruine basterdsuiker
- ½ dl melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Kluts 4 eieren met 300 g witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot het goed schuimend is. Meng dit eimengsel met 250 g zelfrijzend bakmeel.
- Kook 2 dl melk in een pannetje met 50 g boter en meng dit voorzichtig in het deeg.
- Doe dit in een platte vorm (24x32 cm) en bak het in de onderste helft van de oven gedurende 20 minuten op 200 ºC.
- Terwijl de cake bakt, bereid je de vulling.
- Smelt 125 g boter, 100 g gemalen kokos, 250 g donkerbruine basterdsuiker en ½ dl melk in een pannetje.
- Giet de vulling over de cake en verdeel deze gelijkmatig.
- Zet het geheel onmiddellijk weer terug in de oven die je inmiddels hebt ingesteld op 225 ºC en bak het nog eens 5 minuten.
- Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen en snijd hem in stukken.
- Dit heerlijke gebak is perfect om te serveren met koffie of thee.