Droomkoek

Dit Deense recept voor droomkoek levert een smaakvol gebak op.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • 125 g boter
  • 100 g gemalen kokos
  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • ½ dl melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Kluts 4 eieren met 300 g witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot het goed schuimend is. Meng dit eimengsel met 250 g zelfrijzend bakmeel.
  • Kook 2 dl melk in een pannetje met 50 g boter en meng dit voorzichtig in het deeg.
  • Doe dit in een platte vorm (24x32 cm) en bak het in de onderste helft van de oven gedurende 20 minuten op 200 ºC.
  • Terwijl de cake bakt, bereid je de vulling.
  • Smelt 125 g boter, 100 g gemalen kokos, 250 g donkerbruine basterdsuiker en ½ dl melk in een pannetje.
  • Giet de vulling over de cake en verdeel deze gelijkmatig.
  • Zet het geheel onmiddellijk weer terug in de oven die je inmiddels hebt ingesteld op 225 ºC en bak het nog eens 5 minuten.
  • Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen en snijd hem in stukken.
  • Dit heerlijke gebak is perfect om te serveren met koffie of thee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Denemarken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch