Druivencake met Crème Fraîche
Ingrediënten
- Margarine om in te vetten
- ½ eetlepel bloem
- 1 pak vers cakebeslag 550 g
- 200 g witte druiven zonder pit
- 200 g blauwe druiven zonder pit
- 125 ml crème fraîche
- 4 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
- Halveer de druiven en maak ze schoon.
- Schenk de helft van het cakebeslag in de cakevorm en beleg met een laagje witte en blauwe druiven.
- Giet de rest van het cakebeslag eroverheen en bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 50 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
- Laat de cake 5 minuten afkoelen.
- Klop de crème fraîche met 3 eetlepels poedersuiker luchtig.
- Leg de cake omgekeerd op een bord en verwijder de vorm.
- Bestrooi de cake met de resterende poedersuiker.
- Snijd de cake in punten en serveer met de geklopte crème fraîche en de overgebleven druiven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en fruitige druivencake gaat goed samen met een glas dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g