Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Druivencake met Crème Fraîche
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
mixer
Oven
Ingrediënten
▢
Margarine om in te vetten
▢
½
eetlepel
bloem
▢
1
pak
vers cakebeslag
550 g
▢
200
g
witte druiven zonder pit
▢
200
g
blauwe druiven zonder pit
▢
125
ml
crème fraîche
▢
4
eetlepels
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Halveer de druiven en maak ze schoon.
Schenk de helft van het cakebeslag in de cakevorm en beleg met een laagje witte en blauwe druiven.
Giet de rest van het cakebeslag eroverheen en bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 50 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
Laat de cake 5 minuten afkoelen.
Klop de crème fraîche met 3 eetlepels poedersuiker luchtig.
Leg de cake omgekeerd op een bord en verwijder de vorm.
Bestrooi de cake met de resterende poedersuiker.
Snijd de cake in punten en serveer met de geklopte crème fraîche en de overgebleven druiven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en fruitige druivencake gaat goed samen met een glas dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch