Druivencake met Crème Fraîche

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Margarine om in te vetten
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 pak vers cakebeslag 550 g
  • 200 g witte druiven zonder pit
  • 200 g blauwe druiven zonder pit
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  • Halveer de druiven en maak ze schoon.
  • Schenk de helft van het cakebeslag in de cakevorm en beleg met een laagje witte en blauwe druiven.
  • Giet de rest van het cakebeslag eroverheen en bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 50 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
  • Laat de cake 5 minuten afkoelen.
  • Klop de crème fraîche met 3 eetlepels poedersuiker luchtig.
  • Leg de cake omgekeerd op een bord en verwijder de vorm.
  • Bestrooi de cake met de resterende poedersuiker.
  • Snijd de cake in punten en serveer met de geklopte crème fraîche en de overgebleven druiven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze frisse en fruitige druivencake gaat goed samen met een glas dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d’Asti.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 35 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Dessert / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch