Druiventaart

Druiventaart

Deze druiventaart is een heerlijk gebak om van te genieten.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 250 g bloem
  • Zout
  • 3 eieren
  • 500 g witte druiven
  • Zwarte druiven
  • 75 g suiker
  • 50 g griessuiker
  • 15 cl room

Instructies

  • Kneed de zachte boter met de suiker tot het een glad mengsel is.
  • Voeg dan een heel ei toe.
  • Als het mengsel glad is, voeg dan de bloem en een snufje zout toe.
  • Kneed het deeg tot een bal en laat het minstens 1 uur rusten.
  • Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm.
  • Prik de bodem in met een vork.
  • Schik de blauwe druiven in het midden van het deeg, in de vorm van een tros, en vul de rest van de ruimte met witte druiven.
  • Klop 2 eieren, de room, en de suiker.
  • Giet dit mengsel over de druiven.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 minuten.
  • Dien de taart lauw op, eventueel bestrooid met poedersuiker.
  • Deze druiventaart is een heerlijke traktatie, perfect voor bij de koffie of als dessert.
  • Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch