Dubbele Boterkoekjes met Vulling
Maak verrukkelijke dubbele boterkoekjes met een romige vulling. Lekker met frambozenjam, roomkaas en een vleugje vanille.
Ingrediënten
- 300 gram boter
- 150 gram zeer fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 1½ theelepel vanille-essence
- 3 eetlepels verse roomkaas
- 4 eetlepels frambozenjam
- 75 gram poedersuiker gezeefd
- 300 gram bloem
- mespunt zout
Instructies
- Klop de boter op 25 gram na met de suiker en vanille tot een romige, maar niet luchtige massa.
- Klop het ei erdoor.
- Voeg zout en bloem toe en meng alles tot een glad deeg.
- Vorm er een platte, ronde bal van en leg hem verpakt in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 175ºC/gasstand 2-3.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 3 mm dikke lap en steek er 35 rondjes van 5 cm doorsnee uit.
- Leg ze met steeds 2½ cm tussenruimte op een bakplaat met een antiaanbaklaag.
- Bak de 12 tot 15 minuten.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
- Klop de overgebleven boter met de poedersuiker tot een bleke, romige massa.
- Roer de verse roomkaas erdoor.
- Besmeer de helft van de koekjes met jam en de andere helft met het roomkaasmengsel.
- Druk er steeds twee tegen elkaar en bestuif ze met poedersuiker.
- Bewaar ze maximaal 7 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor variaties, probeer de sinaasappelversie met een beetje geraspte sinaasappelschil of de variant met ahornsiroop en pecannoten voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.