Dubbele Boterkoekjes met Vulling

Een rustieke oude houten tafel met een bord dubbele boterkoekjes, gevuld met frambozenjam en roomkaas. De koekjes zijn op elkaar gedrukt tot sandwiches en licht bestoven met poedersuiker, enkele koekjes zijn opengemaakt om de vulling te tonen.

Dubbele Boterkoekjes met Vulling

Maak verrukkelijke dubbele boterkoekjes met een romige vulling. Lekker met frambozenjam, roomkaas en een vleugje vanille.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram boter
  • 150 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • theelepel vanille-essence
  • 3 eetlepels verse roomkaas
  • 4 eetlepels frambozenjam
  • 75 gram poedersuiker gezeefd
  • 300 gram bloem
  • mespunt zout

Instructies

  • Klop de boter op 25 gram na met de suiker en vanille tot een romige, maar niet luchtige massa.
  • Klop het ei erdoor.
  • Voeg zout en bloem toe en meng alles tot een glad deeg.
  • Vorm er een platte, ronde bal van en leg hem verpakt in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 175ºC/gasstand 2-3.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 3 mm dikke lap en steek er 35 rondjes van 5 cm doorsnee uit.
  • Leg ze met steeds 2½ cm tussenruimte op een bakplaat met een antiaanbaklaag.
  • Bak de 12 tot 15 minuten.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.
  • Klop de overgebleven boter met de poedersuiker tot een bleke, romige massa.
  • Roer de verse roomkaas erdoor.
  • Besmeer de helft van de koekjes met jam en de andere helft met het roomkaasmengsel.
  • Druk er steeds twee tegen elkaar en bestuif ze met poedersuiker.
  • Bewaar ze maximaal 7 dagen in een goed gesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voor variaties, probeer de sinaasappelversie met een beetje geraspte sinaasappelschil of de variant met ahornsiroop en pecannoten voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden