Gevulde Calzone Pizza met Salami en Kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix glutenvrij indien nodig
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g Italiaanse groentemix
  • 400 g uitgelekte tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 125 g salami optioneel
  • 150 g geraspte belegen kaas lactosevrij indien nodig

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kneed de broodmix met 300 ml handwarm water en 2 eetlepels olie tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de Italiaanse groentemix in 4 minuten beetgaar.
  • Prak de tomatenblokjes fijn in een kom met behulp van een vork.
  • Roer de gedroogde Italiaanse kruiden erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en kneed deze door.
  • Rol elk stuk deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap.
  • Bestrijk het deeg dun met tomatensaus, waarbij je de buitenste rand vrij laat.
  • Beleg de onderste helft van de pizza's met salami (indien gebruikt), groentemix en kaas.
  • Maak de randen van het deeg vochtig met water, klap de bovenste helft van het deeg over de vulling en druk de randen stevig aan.
  • Leg de pizza's op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti Classico of Sangiovese past goed bij de hartige smaken van de salami en kaas in deze gevulde calzone pizza. Als je de voorkeur geeft aan witte wijn, kies dan voor een frisse Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië