Duif met Mechelse erwtjes
Ingrediënten
- 100 gr spek
- 20 zilveruitjes
- boter
- ¼ liter witte wijn
- 500 gr doperwten gekookte fijne
- 3 kopjes bouillon
- maïszetmeel
Instructies
- Kleur de jonge duifjes in bruisende boter en voeg er 1 kopje bouillon en de witte wijn aan toe.
- Bak in een andere braadpan het in reepjes gesneden spek, samen met de voorgekookte zilveruitjes en voeg het spek en de uitjes dan bij de duifjes.
- Schil intussen de asperges, snijd ze in stukjes van ± 4 cm en kook ze in water met zout en suiker.
- Meng een deel van het aspergekookvocht met het braadvocht van de duifjes door de rest van de bouillon..
- Giet de asperges af en houd ze warm.
- Bind de saus met maïszetmeel.
- Schik de versneden duifjes en de asperges op een bord en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Roer niet met een klopper, hij slaat de erwten stuk.