Duif met Mechelse erwtjes

Duif met Mechelse erwtjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr spek
  • 20 zilveruitjes
  • boter
  • ¼ liter witte wijn
  • 500 gr doperwten gekookte fijne
  • 3 kopjes bouillon
  • maïszetmeel

Instructies

  • Kleur de jonge duifjes in bruisende boter en voeg er 1 kopje bouillon en de witte wijn aan toe.
  • Bak in een andere braadpan het in reepjes gesneden spek, samen met de voorgekookte zilveruitjes en voeg het spek en de uitjes dan bij de duifjes.
  • Schil intussen de asperges, snijd ze in stukjes van ± 4 cm en kook ze in water met zout en suiker.
  • Meng een deel van het aspergekookvocht met het braadvocht van de duifjes door de rest van de bouillon..
  • Giet de asperges af en houd ze warm.
  • Bind de saus met maïszetmeel.
  • Schik de versneden duifjes en de asperges op een bord en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Roer niet met een klopper, hij slaat de erwten stuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België