Duitse Frikadellen
Ingrediënten
- 500 g gehakt varkens- of rundvlees
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 oud broodje of 2 sneden toast licht geroosterd
- 1 kopje melk
- 1 ei
- 1 tl zout
- 2 tl peper
- 1 tl mosterd
- 1 tl marjolein
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl peterselie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 tl lavas maggikruid of 1 tl vloeibare maggi
- 2 tl neutrale olie
- Bloem of paneermeel
Instructies
- Week het broodje of de twee sneden licht geroosterd brood in een kopje melk.
- Snipper de ui redelijk fijn en hak de knoflook.
- Meng alle ingrediënten behalve het geweekte broodje/brood in een grote kom goed door elkaar met de hand.
- Gebruik geen mixer om een luchtige textuur te behouden.
- Knijp het broodje/brood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel.
- Meng opnieuw goed.
- Vorm met je handen een bal gehakt en druk deze plat tot ongeveer 1,5 vingers dikte.
- Wentel de frikadellen lichtjes in bloem of paneermeel.
- Bak de frikadellen in een hete pan met olie of margarine op hoog vuur aan beide kanten scherp aan.
- Verminder het vuur tot middelhoog en bak ze nog 15-25 minuten, waarbij je ze 1 of 2 keer omdraait tijdens het bakken.
- Laat de frikadellen uitlekken op een bord of rooster bedekt met keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze stevige en smaakvolle frikadellen passen goed bij een Duitse Riesling of een lichte Duitse rode wijn zoals Spätburgunder (Pinot Noir).
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g