Duitse Frikadellen met witte wijnsaus, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, omringd door limoen, chilipepers en verse kruiden op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Duitse Gehaktballen in Witte Wijnsaus met Kappertjes

Smaakvolle Duitse gehaktballen in een romige witte wijnsaus, verrijkt met kappertjes, ansjovis en een vleugje citroen – een rijke en hartverwarmende maaltijd!
Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • Peper en zout naar smaak

Voor de saus:

  • 30 g bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ vleesbouillonblokje
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eidooiers
  • ½ citroen in schijven gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Meng het gehakt, paneermeel, melk, fijngesnipperde ui, peper en zout in een kom tot een stevig geheel.
  • Vorm hieruit acht gehaktballen.
  • Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen snel aan alle kanten bruin.
  • Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze apart.
  • Fruit in dezelfde pan de bloem lichtbruin.
  • Voeg langzaam de bouillon en de witte wijn toe, en blijf roeren tot er een mooie, gebonden saus ontstaat.
  • Voeg de kappertjes, suiker, schijven citroen en kleingesneden ansjovis toe aan de saus.
  • Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  • Laat de gehaktballen 15 minuten zachtjes meekoken in de saus.
  • Klop de eidooiers los met een beetje van de saus.
  • Verwarm de borden voor en leg de gehaktballen erop.
  • Haal de saus van het vuur en roer het dooiermengsel erdoor.
  • Schep de saus over de gehaktballen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballen met aardappelpuree, rijst of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Duitse gehaktballen met witte wijnsaus passen goed bij een droge Duitse Riesling of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden