Duitse Gehaktballen in Witte Wijnsaus met Kappertjes
Smaakvolle Duitse gehaktballen in een romige witte wijnsaus, verrijkt met kappertjes, ansjovis en een vleugje citroen – een rijke en hartverwarmende maaltijd!
Ingrediënten
- 6 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels melk
- 1 ui fijngesnipperd
- 50 g boter
- Peper en zout naar smaak
Voor de saus:
- 30 g bloem
- 100 ml droge witte wijn
- ½ vleesbouillonblokje
- 4 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 2 theelepels suiker
- 2 eidooiers
- ½ citroen in schijven gesneden
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Meng het gehakt, paneermeel, melk, fijngesnipperde ui, peper en zout in een kom tot een stevig geheel.
- Vorm hieruit acht gehaktballen.
- Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen snel aan alle kanten bruin.
- Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze apart.
- Fruit in dezelfde pan de bloem lichtbruin.
- Voeg langzaam de bouillon en de witte wijn toe, en blijf roeren tot er een mooie, gebonden saus ontstaat.
- Voeg de kappertjes, suiker, schijven citroen en kleingesneden ansjovis toe aan de saus.
- Laat het geheel 10 minuten sudderen.
- Laat de gehaktballen 15 minuten zachtjes meekoken in de saus.
- Klop de eidooiers los met een beetje van de saus.
- Verwarm de borden voor en leg de gehaktballen erop.
- Haal de saus van het vuur en roer het dooiermengsel erdoor.
- Schep de saus over de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g